Praktikinstitution Soralu:

Praktikinstitution Soralu:
Adr.: Qernertunnguanut 1, postboks 2194, 3905 Nuussuaq. Det er hertil alt vores post også skal sendes.

onsdag den 27. august 2008

Koloni med Soralu:

Kolonien varer fra fredag d. 15. aug. - fredag d. 22. aug. Det er første udflugt for Soralu, så alle er ret spændte på hvad deter vi møder i bugden Kapisillit. Vi skulle ha sejlet med båden Emauel og det ville ha taget 5 1/2 time fordi dens ene motor var i stykker, heldigvis var vi så heldige at båden Juvel blev sat ind på ruten istedet og så tog det os kun 3 timer at komme ind af fjorden til Kapisillit. Vi overnattede i en nedlagt skole, som viste sig ikke at være nedlagt. Så onsdag skulle en pige starte i skole og det er ellers noget af en begivenhed heroppe :)

Pigen som starter i skole kommer i nationaldragt og skolen ( altså os og læreren) holder kaffemik for pigen og hendes forældre. Der synges salmer og nationalsang til ære for pigens skolestart. Bagefter var vi alle inviteret ned til kaffemik i Bugdens fælleshus og der var alt mulig forskellig grønlandsk mad. Meget forskellig kød. Jeg fik smagt muskus, rensdyr, rype, marsvin og mm. Det var en vild spændende oplevelse og hele bugden kom i løbet af dagen og fik sig en bid mad.

På kolonien var vi meget på fjeld, vi grillede flere gange, plukkede ekstremt mange sorte-bær, som grønlændere elsker at bruge til alt muligt og vi samlede urter til the. Alt som vokser på fjeldene kan simpelthen bruges, det er helt fantastisk at finde ud af.

Vi havde lidt regn og blæst, men heldigvis slap vi så for alle de irriterende smådyr som ellers plehjer at være så irriterende i bygderne.

Det var en skøn koloni, men jeg syntes det var lang tid at være væk fra Nuuk og Preben.
Bare efter at ha været her i Nuuk i 14 dage, sagde jeg også at vi skulle "hjem" og mente Nuuk ;)

Ingen kommentarer: